Μητσοτάκης για υποκλοπές: Αλλη όρεξη δεν είχα να παρακολουθώ υπουργούς και καλλιτέχνες

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο κυβερνητικό εργο των τελευταίων ετών, αλλά σχολίασε και το θέμα των υποκλοπών κάνοντας λόγο για καλλιέργεια τοξικού κλίματος από την αντιπολίτευση.

«Η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, επιχειρούνται να γίνουν μοχλοί της κοινωνικής αναταραχής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας πυρά κατά της αντιπολίτευσης. «Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «τα κέντρα αυτά θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Κάποιοι εξωθεσμικοί μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς οι Νεοδημοκράτες δε μασάμε!».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και σε απλούς πολίτες», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί και απευθύνεται σε όλους», συνέχισε.

Ειδικότερα για την υπόθεση των υποκλοπών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπερδευτούν εσκεμμένα οι νόμιμες επισυνδέσεις με το παράνομο λογισμικό για να πείσουν ότι εγώ δεν είχα άλλη δουλειά από το να παρακολουθώ ποιους; Τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, καλλιτέχνες; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Για όλα αυτά επικαλούνται λίστες χωρίς καμία απόδειξη».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου όπως είπε «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε παράνομο λογισμικό στη χώρα και μάλιστα είχα υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξε τον ποινικό κώδικα λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση το 2019 και με αυτόν τον τρόπο η προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της εμπορίας και χρήσης ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης μειώθηκε, και αναρωτήθηκε εάν αυτό έγινε για να διευκολύνει κάποιους.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που γνώριζε για τα παράνομα λογισμικά, έσπευσε άρον – άρον πριν τις εκλογές να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία και χρήση ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεπε το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σε ποιους άνοιξε το δρόμο να συνεχίσουν αυτό που κάνουν; Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ποιους ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις;»

Τόνισε ακόμα ότι το ζήτημα των υποκλοπών θα το διαλευκάνει η Δικαιοσύνη που είναι η μόνη αρμόδια αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε λέγοντας: «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο!»

Generated by Feedzy