«Δεν είχαμε δεχθεί καμία παρέμβαση» είπαν οι Παπαγεωργίου – Ζαγοραίος για Παπαγγελόπουλο

Με τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριου Παπαγεωργίου και του αντεισαγγελέα Εφετών, Ηλία Ζαγοραίου συνεχίστηκε η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Κατά την κατάθεσή του ο πρώην αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς και των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση από τον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς μάλιστα δεν γνωρίζονταν και προσέθεσε ότι ουδέποτε υπήρξε εξωθεσμική παρέμβαση στο πρόσωπό του για οποιαδήποτε υπόθεση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είχε αντιληφθεί εξωθεσμική παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου προς οποιονδήποτε δικαστικό.

Ο κ. Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ανέφερε ότι η παραίτησή της τον αιφνιδίασε, όπως αιφνιδίασε και πολλούς άλλους και προσέθεσε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του ότι η παραίτησή της είχε σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ως προς την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι είχε μαζί της πολύ καλή συνεργασία, ήταν επιμελής στα καθήκοντά της και έχει γενικά θετική εικόνα για εκείνην.

Στη συνέχεια ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίος ανέφερε ότι από τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν δέχθηκε ποτέ τηλεφώνημα για την υπόθεση του πρώην πρόεδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, αλλά ούτε για κάποια άλλη υπόθεση που τον ενδιέφερε, αλλά και ούτε του είχε ζητήσει ποτέ κάτι από τον εν λόγω εισαγγελικό λειτουργό. Ανέφερε ακόμη ο μάρτυρας ότι με τον κ. Παπαγγελόπουλο είχε μόνο υπηρεσιακές σχέσεις.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Выбрали дипломы дешево Ессентуки. Такая работа помогает компании стать лидером в сети, и помимо получения множества положительных отзывов на своем сай http://gos-diploma.com/ дипломов. Кроме того, право включения в реестр пока имеют только представленные компании. Эта процедура проводится, если нужно устроиться на работу в
Generated by Feedzy