Κωνσταντινούπολη: Προπηλάκισαν ελληνίδα δημοσιογράφο που κάλυπτε τη φονική επίθεση

Το επικίνδυνο αφήγημα, της τουρκικής ηγεσίας, μετά και τη φονική επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης,  περί υπόθαλψης τρομοκρατών στην Ελλάδα, βρίσκει ευήκωα ώτα σε μερίδα τούρκων πολιτών.

Ενδεικτικός είναι ο προπηλακισμός ελληνίδας δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη, όταν τέλειωσε την ανταπόκρισή της.

Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια του Open, Μαρία Ζαχαράκη, είπε ότι προπηλακίστηκε από έναν Τούρκο χθες το βράδυ, μόλις τελείωσε την ανταπόκρισή της για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της Πόλης.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντινούπολη: «Το PKK θα εκτελούσε την δράστιδα της επίθεσης στο Λαύριο» γράφουν τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, ο Τούρκος στράφηκε εναντίον της επειδή είναι Ελληνίδα, λέγοντας πως η χώρα μας ευθύνεται για την επίθεση και πως μετέδωσε την είδηση… με χαρά.

«Προπηλακίστηκα επειδή είμαι Ελληνίδα»

«Προπηλακίστηκα χτες το βράδυ επειδή είμαι Ελληνίδα και βρισκόμουν στο σημείο της επίθεσης. Mε το που τελειώνω την ανταπόκρισή μου, το live μου χτες το βράδυ, πλησίασε πολύς κόσμος τους δημοσιογράφους. Με πλησιάζει ένας Τούρκος και με ρωτάει “από που είσαι, από ποια χώρα;”. Του απαντώ Ελλάδα και άρχισε να μου λέει συνεχώς “και εσείς στην Ελλάδα που στηρίζεται το ΡΚΚ, εσείς βρίσκεστε από πίσω”. “Και είδα”, μου λέει χωρίς να καταλαβαίνει ελληνικά, “με πόση χαρά μετέδιδες την είδηση. Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία”. Δεν του απαντούσα και αυτός συνέχιζε να λέει “βέβαια δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία”».

Η Μαρία Ζαχαράκη σχολίασε ακόμα: «Ό,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Έλληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί».

Generated by Feedzy