Με μεγάλη επιτυχία και σχεδόν 80.000 θεατές ολοκληρώθηκε το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επέστρεψε δυναμικά στους φυσικούς του χώρους και μας χάρισε εικόνες που μένουν μαζί μας πολύ μετά την έξοδό μας από τις σκοτεινές αίθουσες. Συνολικά 78.000 θεατές παρακολούθησαν ταινίες, masterclasses και ανοιχτές συζητήσεις.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 296 προβολές σε φυσικούς χώρους, με σεβασμό σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συνολικά, προβλήθηκαν 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους ταινίες, ενώ 93 ταινίες προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 405 συναντήσεις ανάμεσα σε 559 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε σύντομα οι διεργασίες αυτές να μετουσιωθούν σε νέα πρότζεκτ, σενάρια και ταινίες.

Στη διάρκεια έντεκα ημερών πραγματοποιήθηκαν έξι masterclasses, ανοιχτά στο κοινό, τα οποία ήταν όλα sold out, καθώς και 13 Agora Talks που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες περιηγήθηκαν στις δύο μεγάλες εκθέσεις του Φεστιβάλ «Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution» και «Η θάλασσα στο Λιμάνι».

Στο πλαίσιο του τμήματος Immersive, πραγματοποιήθηκαν 1.000 προβολές της διαδραστικής εγκατάστασης εικονικής πραγματικότητας White Dwarf της Γιολάντας Μαρκοπούλου, καθώς και των ταινιών που διαγωνίζονταν για τον Χρυσό Αλέξανδρο Immersive.

Σας περιμένουμε στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023.

Generated by Feedzy