Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε USB stick

To γνωστό σε όλους μας «φλασάκι» ή USB stick πρόκειται για ένα απίστευτα ευέλικτο εργαλείο, που μπορείτε να βρείτε σε μεγάλη γκάμα σχημάτων, χωρητικοτήτων και μορφών. Κι ενώ η ευρύτατη ποικιλία της αγοράς σας εγγυάται ότι θα βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, μπορεί να μην γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε ή σε ποια χαρακτηριστικά να εστιάσετε.

Μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε USB stick, θα βρείτε το ιδανικό ενώ θα το παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας, ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Εάν μάλιστα, χρειάζεστε κάποιο άλλο περιφερειακό gadget, όπως κάρτα μνήμης ή σκληρό δίσκο, θα τα βρείτε σε ανταγωνιστικές τιμές και θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας SHOPFLIX ME TH MIA.

Για να απλοποιήσουμε την διαδικασία επιλογής, αναλύουμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν την αγορά ενώ βρήκαμε και δύο κορυφαία στικάκια, που δεν θα σας απογοητεύσουν.

Ποιότητα μνήμης

Κάθε USB stick διαφέρει σε ποιότητα, πράγμα που ισχύει ιδιαίτερα για τα τσιπ μνήμης που τροφοδοτούν τα USB σας. Επειδή πρόκειται για το κεντρικό τους στοιχείο, θέλετε να επιλέξετε ένα στικάκι με μνήμη flash υψηλής ποιότητας.

Για να είστε σίγουροι για την ποιότητα της μνήμης, θέλετε να επιλέξετε ένα φλασάκι με τσιπ που έχει κατασκευαστεί από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή όπως η SanDisk, η Samsung, η Intel ή η Micron.

Χωρητικότητα μνήμης

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν USB stick με διαφορετικές χωρητικότητες μνήμης, που μπορεί να κυμαίνονται από 64 MB έως και 256 GB. Επειδή το κόστος ανά μονάδα δίσκου θα αυξηθεί μαζί με τη χωρητικότητα αποθήκευσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ποσότητα της μνήμης που θα χρειαστείτε.

Εάν θέλετε να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης, τότε ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στικάκι με τουλάχιστον 2 GB χωρητικότητα.

USB 2.0 ή USB 3.0;

Ενώ πολλές είναι οι διαθέσιμες μορφές τσιπ USB στην αγορά, η πλειοψηφία τους πρόκειται για USB 2.0 και USB 3.0. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο τσιπ είναι ότι το USB 3.0 προσφέρει αυξημένη ταχύτητα και αξιοπιστία.

Το USB 2.0 είναι μια καλή επιλογή για απλά έργα που χρησιμοποιούν μονάδες μικρότερης χωρητικότητας. Αν χρειάζεστε όμως, χωρητικότητα 8 GB ή και μεγαλύτερη, τότε η αναβάθμιση στο USB 3.0 είναι απαραίτητη, μιας και είναι ιδανικό για να αποθηκεύετε μεγάλα ή πολλά αρχεία.

Επιλογές σύνδεσης

Η μετάβαση σε υποδοχές USB-C έχει ήδη ξεκινήσει, με πολλά laptop να μην διαθέτουν πλέον τις τυπικές θύρες USB, όπως τα MacBook. Ενώ πιθανότατα οι συσκευές σας να διαθέτουν τις κλασικές θύρες, θέλετε να το ελέγξετε πριν την αγορά σας.

USB 2.0 Stick Sandisk Cruzer Glide 128GB

Δικό μας αγαπημένο είναι το στικάκι USB 2.0 Stick Sandisk Cruzer Glide, το οποίο εγγυάται την εύκολη και ταχύτατη αποθήκευση των αρχείων σας. Εκτός από interface USB 2.0, διαθέτει και μνήμη χωρητικότητας 128 GB για να αποθηκεύσετε μεγάλα αρχεία ή να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για καιρό και να συγκεντρώνετε όλα τα δεδομένα σας.

Σε κομψό μαύρο χρώμα, το έχετε μαζί σας πάντα και παντού.

Αγοράστε το εδώ

USB 3.2 Stick Kingston DataTraveler Kyson 256GB

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλο όγκο αρχείων ή αν τα data σας είναι «βαριά», τότε το στικάκι USB 3.2 Stick Kingston DataTraveler Kyson πρόκειται για την ιδανική επιλογή, καθώς διαθέτει χωρητικότητα μνήμης  256GB.

Διαθέτει προηγμένο interface (USB 3.2), για γρήγορη και εύκολη αποθήκευση αλλά απλό λιτό σχεδιασμό. Θα το βρείτε σε ασημί απόχρωση.

Αγοράστε το εδώ

Generated by Feedzy