Μυστήριο με τη δολοφονία φοιτητών – Οι αρχές μιλούν για «έγκλημα πάθους», αλλά δεν λένε πώς πέθαναν

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο των ΗΠΑ βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους εκτός της πανεπιστημιούπολης σε ένα «έγκλημα πάθους», όπως το χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι, ωστόσο, αρνήθηκαν να πουν πώς πέθαναν, δημιουργώντας ένα μυστήριο γύρω από το θάνατό τους.

Η αστυνομία δεν λέει πολλά για το πώς πέθαναν οι φοιτητές στο σπίτι τους στην οδό King Road στο Αϊντάχο, αλλά δήλωσε ότι έσπευσε στο σπίτι μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που ανέφερε ότι υπάρχει ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του, γράφει η βρετανική Daily Mail.

 

«Παράλογες πράξεις βίας»

Οι αρχές, πάντως, αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία και αναγνώρισαν τα θύματα. Πρόκειται για τον 20χρονο Ethan Chapin, την 21χρονη Madison Mogen, την 20χρονη Xana Kernodle και την 21χρονη Kaylee Goncalves.

Ο Art Bettge, δήμαρχος της περιοχής, χαρακτήρισε τους θανάτους «έγκλημα πάθους» και μίλησε για «παράλογες πράξεις βίας».

«Ένα έγκλημα αυτού του μεγέθους είναι πολύ δύσκολο να το επεξεργαστείς», δήλωσε ο Bettge στους New York Times, σημειώνοντας ότι οι θάνατοι ήταν μια «στοχευμένη, μεμονωμένη κατάσταση».

Μια ανατριχιαστική τελευταία φωτογραφία που δημοσίευσε η 21χρονη Goncalves λίγες ώρες πριν ανακαλυφθούν τα πτώματα, έδειχνε τους τέσσερις να στέκονται στη βεράντα ενός σπιτιού χαμογελαστοί, με τα χέρια τους ο ένας γύρω από τον άλλον.

Η 21χρονη Mogen και η συνομήλική της Goncalves ήταν μέλη της αδελφότητας «Alpha Phi» στην πανεπιστημιούπολη.

Η 20χρονη Kernodle και ο 20χρονος Chapin φαίνεται ότι έβγαιναν μαζί, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες του ζευγαριού αγκαλιά.

Η αστυνομία του Αϊντάχο δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση για ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι, λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής.

Όταν έφτασαν στο σημείο, βρήκαν και τους τέσσερις φοιτητές νεκρούς σε ένα «σπίτι που είχε μετατραπεί σε διαμέρισμα», δήλωσε ο αστυνόμος Tyson Berrett.

Αργότερα, ανακοίνωσε ότι και οι τέσσερις ήταν φοιτητές του πανεπιστημίου, κάτι που γνωστοποίησε και η σχολή σε δελτίο Τύπου.

Ζητούν πληροφορίες και μιλούν για «έγκλημα πάθους»

Παραμένει ασαφές πώς πέθαναν τα θύματα, αλλά η τοπική αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Δεν έχει θέσει υπό κράτηση κανέναν ύποπτο από τη Δευτέρα, αλλά δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει απειλή για την υπόλοιπη φοιτητική κοινότητα.

Οι αρχές ζητούν τώρα από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με τις δολοφονίες να μιλήσει, ακόμη και ανώνυμα στην αστυνομία.

Η ομάδα των τεσσάρων νεαρών φαίνεται να έκανε παρέα λίγες ώρες πριν από το θάνατό τους.

Η Mogen και η Goncalves πόζαραν μαζί σε μια τελευταία φωτογραφία μαζί με τις άλλες αδελφότητες και τον Chapin, ο οποίος ήταν μέλος της «Sigma Chi».

Η Kernodle ήταν επίσης στη φωτογραφία και δεν φαινόταν να ανήκει σε αδελφότητα.

Generated by Feedzy