Πολυτεχνείο: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» την ώρα των συγκεντρώσεων

Κλειστοί θα είναι για μερικές ώρες τρεις σταθμοί του Μετρό την Πέμπτη, λόγω των μέτρων που παίρνει η ΕΛΑΣ για τις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, αύριο 17 Νοέμβρη μέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

5.682 αστυνομικοί, «Αίαντες», drones στο κέντρο της Αθήνας

Σε φρούριο μετατρέπεται το κέντρο της Αθήνας για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει ζητηθεί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες να διατεθούν συνολικά 5.682 αστυνομικοί, ενώ ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ότι τα μέτρα ασφαλείας θα έχουν τριήμερη ισχύ για τον τριήμερο εορτασμό.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική θα είναι από σήμερα Τρίτη 15/11 σε επιφυλακή καθώς ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν την 17η Νοεμβρίου όταν και θα λάβει χώρα η καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων με ρίψη νερού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας θα είναι παρόμοιο με πέρυσι, ωστόσο, η διαφορά θα είναι ότι φέτος θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.

Generated by Feedzy