Πώς να βοηθήσετε έναν έφηβο να επιλέξει κατεύθυνση σπουδών και κατ’ επέκταση επάγγελμα

Όλο και περισσότεροι γονείς τα τελευταία χρόνια αναζητούν αξιόπιστη συμβουλευτική, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιλέξουν σωστά κατεύθυνση σπουδών και να σχεδιάσουν σε γερές βάσεις το επαγγελματικό τους μέλλον.

Καθώς αρκετοί γονείς δεν έχουν πλήρη γνώση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η εποχή μας στους νέους για επαγγελματική αποκατάσταση, οι εταιρείες επαγγελματικού προσανατολισμού κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Στελεχωμένες με εξιδεικευμένους συμβούλους και έχοντας στη διάθεσή τους μια σειρά εργαλείων, όπως τα ψυχομετρικά τεστ, οι εταιρείες επαγγελματικού προσανατολισμού μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να χαρτογραφήσουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να τα συνδέσουν στη συνέχεια με την κατάλληλη κατεύθυνση σπουδών. Είναι σημαντικό ο έφηβος να καταφέρει να ανακαλύψει την πραγματική του κλίση, αλλά και να κατανοήσει πώς αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο και τι προοπτικές υπάρχουν στην αγορά.

Ερχόμενη να καλύψει αυτή την ανάγκη, η Alpha Bank βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της με μια ιδιαίτερη δράση, σχεδιασμένη ειδικά για γονείς εφήβων που βρίσκονται εν μέσω διαδικασίας σχεδιασμού του πλάνου σπουδών τους και μετέπειτα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

Η Τράπεζα προχώρησε σε μία αποκλειστική συνεργασία με τις εταιρείες επαγγελματικού προσανατολισμού Orientum, Employ Edu και LABORA, εξασφαλίζοντας σημαντικές εκπτώσεις σε οδηγούς σπουδών και προγράμματα ατομικής συμβουλευτικής για εφήβους 16-18 ετών. Επιπλέον, σε συνεργασία με εκπαιδευτική ψυχολόγο, οι γονείς αποκτούν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα όπως τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος και σπουδών, η αποφυγή λαθών από βιαστικές αποφάσεις και η συναισθηματική ωρίμανση και αυτονόμηση του εφήβου.

Εάν είστε κάτοχοι καταθετικού λογαριασμού Alpha Bank με συνδικαιούχο ανήλικο ηλικίας 16-18 ετών, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από τα προνόμια της παραπάνω δράσης. Σε αυτή την περίπτωση απολαμβάνετε έκπτωση 50% στους Οδηγούς Σπουδών, καθώς και έκπτωση 20% στα προγράμματα Ατομικής Συμβουλευτικής.

Για κάθε ανήλικο συνδικαιούχο θα λάβετε μέσω email έναν μοναδικό εκπτωτικό κωδικό, τον οποίο μπορείτε να εξαργυρώσετε απευθείας σε μία ή περισσότερες από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Μάθετε περισσότερα για τη νέα δράση της Alpha Bank, στη σελίδα Επαγγελματικός Προσανατολισμός για εφήβους | ALPHA BANK.

Generated by Feedzy