Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε Έξυπνο και αειφόρο νησί

Η KOSMOCAR, ως εκπρόσωπος της VW και υποστηρίζοντας τον μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας σε έξυπνο νησί που περιλαμβάνει τις νέες υπηρεσίες μετακίνησης και της εφαρμογής του οικοσυστήματος “astyMOVE” παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα από το νέο πρότζεκτ στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού παρουσία κοινού και της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Σήμερα, το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια –  Έξυπνο και αειφόρο νησί»,  βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη λειτουργία  vehicle sharing  “astyGO” σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service “ASTYBUS – με το συντονισμό της Kosmocar και αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικών οχημάτων – υπηρεσίες που ενισχύουν τις  ανάγκες μετακίνησης στο νησί, και οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής “astyMOVE”.

 

Η παρουσίαση του προγράμματος της Αστυπάλαιας στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market, κέντρισε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας ως ένα από τα πιο συναρπαστικά εγχειρήματα βιώσιμου μετασχηματισμού, προβάλλοντας ταυτόχρονα την Ελλάδα ως ένα βιώσιμο τουριστικό προορισμό

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου εφαρμογής του οικοσυστήματος μετακίνησης, από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο 2022, απέδειξαν την καθολική αποδοχή των υπηρεσιών, τόσο από τους επισκέπτες του νησιού, όσο και κυρίως από τους μόνιμους κατοίκους, αναδεικνύοντας στην πράξη την ανάγκη για βελτίωση του τρόπου μετακίνησης στην Αστυπάλαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή “astyMOVE” διαθέτει ήδη 1.900 εγκεκριμένους και ενεργούς χρήστες με περισσότερα από 7.000 downloads.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας “ASTYBUS”, διένυσαν 138.900 χλμ μέσα σε 4 μήνες, πραγματοποιώντας 21.798 διαδρομές το ίδιο διάστημα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το 22% των μόνιμων κατοίκων της Αστυπάλαιας χρησιμοποίησαν το “ASTYBUS”, γεγονός που αναδεικνύει και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας μέσα τους πρώτους 4 μήνες λειτουργίας της εφαρμογής.

Παράλληλα, σχεδόν 500 διαδρομές πραγματοποιήθηκαν με τα ηλεκτρικά οχήματα της υπηρεσίας “astyGO” με 1,2 χρήστες την ημέρα ανά όχημα να τα «μοιράζονται», κάνοντας πράξη το μοντέλο του vehicle sharing στην Αστυπάλαια.

Συνολικά, οι χρήστες του οικοσυστήματος “astyMOVE” διένυσαν περισσότερα από 150.000 χλμ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen, μετακινήσεις που θα ισοδυναμούσαν με επιβάρυνση 18 τόνων CO2 εφόσον πραγματοποιούνταν με αυτοκίνητα κινητήρων εσωτερικής καύσης (μ.ο. 120 γρ / χλμ).

 

Generated by Feedzy