«Φωτιά» ο Χαφτάρ κατά Ερντογάν για το τουρκολυβικό σύμφωνο

Συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ είχε στη Βεγγάζη ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ νωρίτερα δόθηκαν στην Λιβύη εμβόλια κατά της Covid, μια δωρεά της Ελλάδας στη χώρα.

Η συνάντηση των δυο ανδρών είχε πολλές ειδήσεις, κυρίως ως προς την αντιμετώπιση της Τουρκίας από τον στρατάρχη Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα, ο Χαλίφα Χαφτάρ, παρουσία του Ν. Δένδια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας για το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο. Μάλιστα καταδίκασε και τα δύο μνημόνια που έχουν υπογραφεί, τονίζοντας ότι θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα του όλες οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο κ. Χαφτάρ είπε ότι αν δεν γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τις σχέσεις της Λιβύης με την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Τέλος προειδοποίησε ότι Τουρκία και Δυτική Λιβύη δεν θα πλησιάσουν στις πετρελαιοπηγές και τα κοιτάσματα της Ανατολικής Λιβύης

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει τον λιβυκό λαό στις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, δωρίζοντας επιπλέον εμβόλια, σε συνέχεια δωρεάς 200.000 εμβολίων τον Αύγουστο ‘21», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην τελετή παράδοσης εμβολίων στη Βεγγάζη. Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει τον λιβυκό λαό στις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, δωρίζοντας επιπλέον εμβόλια, σε συνέχεια δωρεάς 200.000 εμβολίων τον Αύγουστο ‘21. pic.twitter.com/UZk38AoVuF

— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 17, 2022

Στη συνέχεια η ελληνική αποστολή πήγε στο λιμάνι της Βεγγάζης όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της συνεισφοράς της Ελλάδας στο WFP για το έργο αποκατάστασης του λιμένα ενώ αργότερα θα πάει στο κτίριο της βουλής στη Βεγγάζη.

Generated by Feedzy