Μυστήριο με τον Banksy

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει τις κινήσεις του Banksy στην πόλη Irpin, κοντά στο Κίεβο. Στα πλάνα καταγράφεται ένας άντρας με κουστούμι και μάσκα να πλησιάζει ένα κτίριο και να αρχίζει να ζωγραφίζει στον τοίχο του.

Και ενώ το βίντεο φαίνεται στημένο, θα μπορούσε ακόμα και να το έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Banksy.

 

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία της μπαλαρίνας που φαίνεται να ζωγραφίζει ο άντρας του βίντεο έχει επιβεβαιωθεί ως γνήσιο έργο του Banksy. Είναι μία από τις επτά τοιχογραφίες που έχει ζωγραφίσει τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία.

Ο street artist είχε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους στον λογαριασμό του στο Instagram. «Σε αλληλεγγύη με τον λαό της Ουκρανίας» ήταν ο τίτλος του βίντεο που είχε ανεβάσει ο Banksy.

Η σκέψη να έχει σκηνοθετήσει την «αποκάλυψη» της ταυτότητάς του ταιριάζει με την ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ που διακρίνει τον Banksy.

Τα παιχνίδια του Banksy με τα έργα του

Ήταν τη δεκαετία του 1990 που ο Banksy ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία ως graffiti artist στο Μπρίστολ και δεν άργησε να γίνει διάσημος για τις εντωπυσιακές τοιχογραφίες του. Σήμα κατατεθέν του τα ασπρόμαυρα ποτρέτα με τη χρήση στένσιλ.

Ορισμένα από τα πιο γνωστά του έργα αντιτίθενται στη σύγκρουση, όπως η τοιχογραφία ενός άντρα να ετοιμάζεται να πετάξει μια ανθοδέσμη λουλούδια.

Στη διάρκεια της διαμονής του στη Νέα Υόρκη το 2013 έστησε ένα περίπτερο στο Central Park όπου πωλούσε δουλειά του για 60 δολάρια. Ενώ όλοι πίστευαν ότι ήταν παγίδα για τους τουρίστες, ο πάγκος και τα έργα ήταν αυθεντικά.

Και ενώ ο ίδιος παρέμεινε για μια ημέρα στο περίπτερο προκειμένου να πουλήσει τη δουλειά του, μόνο ένας περαστικός αγόρασε δύο έργα του. Και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο λίγο καιρό αργότερα αφού συγκέντρωσε πάνω από 100.000 δολάρια με την πώλησή τους σε δημοπρασία.

Generated by Feedzy