Κύμα συμπαράστασης για την 9χρονη μαθήτρια Μαρία – Φωτεινή

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης έχει ξεκινήσει από την Πάτρα και αγγίζει όλη τη χώρα, προκειμένου να βοηθηθεί η 9χρονη Μαρία – Φωτεινή, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, η μικρή μαθήτρια πρέπει να μεταβεί στο Λονδίνο για να χειρουργηθεί, ωστόσο, η οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς είναι περιορισμένη.

Μόνο για το χειρουργείο, εάν δεν εγκριθεί το αίτημα στον ΕΟΔΥ, πρέπει να καταβληθεί ποσό 50.000 ευρώ, ενώ για τη διαμονή στην πρωτεύουσα της Αγγλίας απαιτούνται χρήματα που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, καθώς το χειρουργείο προγραμματίζεται στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η 9χρονη θα πρέπει να βρίσκεται ημέρες πριν στο νοσοκομείο για σειρά εξετάσεων. Και πρέπει να παραμείνει στην αγγλική πρωτεύουσα για μετεγχειρητικό διάστημα, τουλάχιστον δύο μηνών.

Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του θέματος και να απευθύνει κάλεσμα σε βοήθεια σε όλη τη σχολική και τοπική κοινότητα, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας της οικογένειας για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος, άρχισαν να κατατίθενται χρήματα στον λογαριασμό της οικογένειας, η οποία ελπίζει να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

«Η μαθήτρια Α.Μ-Φ. που φοιτά σε σχολική μονάδα του Συλλόγου μας (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του συλλόγου) δίνει μία αποφασιστική και κρίσιμη μάχη για την υγεία της και γι’ αυτό πρέπει να μεταβεί σε ιατρική μονάδα του εξωτερικού για επέμβαση όπου συνολικά θα νοσηλευτεί εκεί για δύο μήνες.

Από το κράτος δυστυχώς καλύπτονται μόνο τα ιατρικά έξοδα, αυτά που ζητούνται από το νοσηλευτικό ίδρυμα που θα γίνει η επέμβαση. Όλα τα άλλα, έξοδα μεταφοράς και διαμονής, πρέπει να καλυφθούν από την οικογένεια και υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Παρακαλούμε να κάνετε την αλληλεγγύη πράξη και να συνδράμετε οικονομικά ως σύλλογοι διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στον παρακάτω λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αριθμός λογαριασμού 78900290418 ΙΒΑΝ: GR7001107890000078900290418 (Δικαιούχος η ίδια Α.Μ-Φ. καθώς και οι γονείς της Κ.Β. και Α.Κ.) ώστε να δώσουμε το δικαίωμα στη μικρή μας μαθήτρια και στην οικογένεια της να μεταβούν στο εξωτερικό για την επέμβαση.

Στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε ας κρατήσουμε ψηλά τις αξίες της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Ως Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σας ευχαριστούμε προκαταβολικά από καρδιάς».

Generated by Feedzy