Τουρκία: Οργή για την άγρια κακοποίηση ασθενούς

Σοκάρουν οι εικόνες άγριας βίας σε βάρος ασθενή, από νοσηλευτές στο νοσοκομείο Medical Park που λειτουργεί στο Τοκάτ της Τουρκίας.

Το εξοργιστικό συμβάν, διαδραματίστηκε πριν από περίπου 5 μήνες, με  συγγενείς ασθενών να τραβούν το βίντεο που σοκάρει. Στις εικόνες δύο «νοσηλευτές» εντατικής θεραπείας,  φέρονται βάναυσα σε ένα ανήμπορο και παράλυτο ασθενή.

Βίντεο με την άγρια κακοποίηση ασθενούς

Οι δύο νοσηλευτές, μία γυναίκα και ένας άνδρας, κάλυπταν το πρόσωπο του άνδρα ασθενή με ένα σεντόνι, πίεζαν το στόμα και τον λαιμό του με τα χέρια τους και ασκούσαν πίεση στα μάτια του με τα δάχτυλά τους, όπως μεταδίδει η cumhuriyet και φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο.

«Θα γίνουν τα απαραίτητα»

Ο  τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το υλικό, το οποίο αναφέρεται ότι καταγράφηκε στο νοσοκομείο Tokat Medical Park και δείχνει ότι ένας ασθενής έχει υποστεί βία από ορισμένους υπαλλήλους, είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Το υπουργείο μας ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο αρμόδιο νοσοκομείο. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα γίνουν τα απαραίτητα».

Tokat Medical Park hastanesinde kaydedildiği belirtilen, bir hastanın bazı çalışanlarca şiddete maruz kaldığını gösteren görüntüler üzüntü verici ve kabul edilemezdir. Bakanlığımız ilgili hastanede derhal soruşturma başlatmıştır. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 19, 2022

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο υπουργός, αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri dün gece beşte ulaştıkları Tokat’ta incelemelerine devam ediyor.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 20, 2022

Απολύσεις από το νοσοκομείο

Η διοίκηση του νοσοκομείου Medical Park, σε ανακοίνωσή της, μιλά για θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος του διοικητικού μας συμβουλίου, Δρ. Muharrem Usta, όταν πληροφορήθηκε για το θέμα, συνέστησε αμέσως επιτροπή έρευνας για να διερευνήσει το περιστατικό».

Παράλληλα ανακοινώνει ότι απολύθηκε ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου. «Μετά την πρώτη εξέταση της αντιπροσωπείας, κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία και έγιναν οι απαραίτητες κοινοποιήσεις στο υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η διαδικασία, ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου απολύθηκε. Η νομική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Generated by Feedzy