Τσαβούσογλου για επιχείρηση κατά Κούρδων: «Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού»

«Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού». Με αυτά τα λόγια ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαιρετίζει την αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες η Τουρκία θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

Παίρνοντας σκυτάλη από τον υπουργό Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για «ώρα του λογαριασμού», ο Τσαβούσογλου ανήρτησε στο Twitter μια τουρκική σημαία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσει τη στήριξη τη στήριξή του στις τουρκικές δυνάμεις, ενώ χρησιμοποίησε μια έκφραση την οποία επαναλαμβάνει με μεγάλη συχνότητα ο τούρκος πρόεδρος για να απειλήσει την Ελλάδα.

Bir gece ansızın…
Hesap vakti! #PençeKılıç pic.twitter.com/AtPG25LDIZ

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) November 20, 2022

 

Αντίποινα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Οι αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα 12 θανάτους πραγματοποιήθηκαν «ξαφνικά ένα βράδυ» ως αντίποινα για την Κωνσταντινούπολη.

Προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιχείρηση διεξάγεται «με βάση τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στην πηγή της», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν»

Ήρθε «η ώρα του λογαριασμού» διεμήνυσε νωρίτερα μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, πάνω από φωτογραφία που εικονίζει τουρκικό μαχητικό F-16 καθώς απογειώνεται για νυχτερινή επιχείρηση.

«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Hesap zamanı!

Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor! pic.twitter.com/pnEbFDkOF7

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 19, 2022

«Οι φωλιές των τρομοκρατών ισοπεδώνονται με πλήγματα ακριβείας» συμπλήρωσε σε δεύτερη ανάρτηση, που συνόδευσε με μοντάζ από την καταστροφή στόχου από αέρος, χωρίς να διευκρινίσει πού βρισκόταν.

Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor! pic.twitter.com/9jiFRn0hej

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 19, 2022

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει δώσει ως τώρα καμιά λεπτομέρεια για την επιχείρηση που μοιάζει να βρίσκεται σε εξέλιξη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Κουρδικές δυνάμεις έκαναν λόγο για «αεροπορικούς βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού» κυρίως στην πόλη Κομπάνι, στη βορειοανατολική Συρία, και σε δυο χωριά.

Generated by Feedzy