Κιβωτός του Κόσμου: Αρχίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων – Τέσσερις στο κάδρο της εισαγγελική έρευνας

Τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονται πλέον στο κάδρο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, δύο αδικήματα, ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα, περισσότερες από δέκα καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και δύο μάρτυρες, οι οποίοι έχουν δηλώσει πρόθεση αυτοβούλως να προσέλθουν να καταθέσουν συνθέτουν το παζλ της σοβαρής αυτής υπόθεσης, δείχνοντας στην πράξη ότι οι εξελίξεις και σε δικαστικό επίπεδο προοιωνίζονται ραγδαίες.

Η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια  βρίσκεται ήδη στα χέρια δύο εισαγγελέων ανηλίκων της,  Αικατερίνης  Κοπελάκη και της  Δάφνης – Κυριακής Τσιχλή, και από σήμερα ξεκινά η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνεται» η διοίκηση της ΜΚΟ – Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Οι δύο εισαγγελείς συνεχίζουν επί της ουσίας τη διερεύνηση της υπόθεσης από εκεί που σταμάτησε η ασφάλεια με στόχο την ταχύτατη διερεύνηση και ολοκλήρωση της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται μία σειρά από ανήλικα θύματα.

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το κλουβί τιμωρίας για το οποίο μίλησαν γονείς πρώην τρόφιμου στον Βόλο

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα και ήδη οι πρώτοι μάρτυρες – παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές – αναμένεται από αύριο να αρχίσουν να καταθέτουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία. Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπει ήδη τέσσερα πρόσωπα, ένα στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου και τρεις εργαζόμενοι στη δομή.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Πώς συνδέεται με την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια

Η εισαγγελία μελετά τις τουλάχιστον 10 καταγγελίες που έχει στα χέρια της από τον Συνήγορο του Πολίτη και οι οποίες αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση,  σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και  απομόνωση παιδιών από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τα τέλη Αυγούστου στην εισαγγελία έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνηγόρου του Πολίτη.

Για την πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της εισαγγελικής αρχής είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα και αν προκύπτουν ενδείξεις περί της τέλεσης των ερευνώμενων αξιοποίνων πράξεων να κληθούν άμεσα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης όσοι φέρονται να έχουν συγκεκριμένο ποινικό ρόλο και στην επόμενο δικονομικό στάδιο θα έχουν την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Generated by Feedzy