Έως τα Χριστούγεννα η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Δημοτική Αστυνομία

Μιλώντας από το βήμα του ετησίου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, δήλωσε ως εκτίμηση, πως θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Δημοτική Αστυνομία πριν το τέλος του 2022.

«Με το νέο νομοσχέδιο για την Δημοτική Αστυνομία θα καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους και κυρίως στους μεγάλους αστικούς και τουριστικούς» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας δεν άφησε και πολλές ελπίδες για προσλήψεις κοινωφελούς από τον ΟΑΕΔ αφού αντιβαίνει την κοινοτική νομοθεσία, όπως είπε. «Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι οι κοινωφελούς να παραμείνουν στις θέσεις με παράταση έως τις επόμενες εκλογές, για να μην υπάρξει κενό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταυριανουδάκης στάθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά μετά τα μνημόνια προσλήφθηκαν περίπου 1.700 άνθρωποι στους Δήμους, πριν κατατεθεί ο οριστικός πίνακας. Για τις υπηρεσίες πολεοδομίας στους Δήμους, είπε πως έχουν δεσμευτεί 150 άτομα για όσους Δήμους ιδρύσουν Υπηρεσίες Δόμησης.

Generated by Feedzy