Δόμνα Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: «Aνοιξαν τα στόματα και πολύ πιθανόν να ακούσουμε καταγγελίες και για άλλες δομές»

Την ώρα που οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και για την ηγετική φυσιογνωμία του πατέρα Αντώνιου, πληθαίνουν, αγωνία εξακολουθεί να προκαλεί το τι μέλλει γεννέσθαι αναφορικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της.

Οι αποκαλύψεις του MEGA για το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» δημιούργησαν αίσθηση, αφού η σύνθεση του ήταν οικογενειακή υπόθεση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Αυτό, σύμφωνα με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόκειται να αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος ζήτησε από έγκυο να προχωρήσει σε έκτρωση 

Πρόσωπα κύρους στο νέο Δ.Σ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου και τόνισε ότι θα είναι πρόσωπα κύρους. Το νέο Δ.Σ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι».

Αναφορικά με το μέλλον των δομών και τον έλεγχο σε αυτές η υφυπουργός σημείωσε: «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι».

Πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές

Η υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην Κιβωτό υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Επιπλέον η υφυπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της Κιβωτού και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Καταλήγοντας η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

Ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος σχολίασε για την πρεσβυτέρα: «Στη συνέντευξη που έδωσε ”έκαψε” τον πατέρα Αντώνιο, γιατί ήταν παρεμβατική, αγχωμένη και τον ”καπέλωσε”».

«Απόλυτη ντροπή να ρίχνει το φταίξιμο στα παιδιά» τόνισε ο κ. Σούρας.

Generated by Feedzy