Τουρκία: Λεωφόρο με το όνομά του αποκτά ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Αν και η διεθνής προσοχή βρίσκεται στις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα και τη χερσαία επίθεση που ετοιμάζεται να κάνει στην Συρία, υπάρχουν και οι τραγελαφικές αποφάσεις του ΔΣ του μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για την ονοματοδοσία οδών στην συνοικία «15ης Ιουλίου», στην περιοχή Εσενλέρ της ευρωπαϊκής πλευράς της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Δημιούργησε πανευρωπαϊκό «στρατό» 6.000 ατόμων για να εξουδετερώνει τους αντιπάλους του

Η πρόταση

Αν και ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης ελέγχεται από τον πολέμιο του Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου ελέγχεται κατά συντριπτική πλειοψηφία από το κυβερνών κόμμα.

Το Δ.Σ λοιπόν, πρότεινε να δώσει ονομασίες του προέδρου και των υπουργών σε λεωφόρους και οδούς συνοικίας της πόλης. Στη διάρκεια συνεδρίασης του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, προτάθηκε -και τελικά πέρασε- να δοθεί η ονομασία «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» σε κεντρική λεωφόρο της περιοχής και σε παρακείμενες οδούς ονομασίες όπως «Mουσταφά Σεντόπ» (πρόεδρος βουλής), «Χουλουσί Ακάρ» (υπουργός Άμυνας) κ.ά.

Η αντίδραση του Τύπου

Η πρόταση έφερε άμεση αντίδραση από την αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Sozcu, η οποία είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Προχωρήστε την «Λεωφόρο Ερντογάν» και στρίψτε στην «Οδό Ακαρ». Τουρκία : «Λεωφόρος Ταγίπ Ερντογάν» και οδός «Χουλουσί Ακάρ» σε δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Καταλήγει στο «αδιέξοδο του 2023» εννοώντας τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές, ιδιαίτερα κρίσιμες για τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Μητροπολιτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, επέκριναν την πρόταση των μελών του AKP προτείνοντας να δοθούν στις οδούς ονομασίες πολιτών που έχασαν τη ζωή τους κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Generated by Feedzy