ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Aνακοινώθηκαν οι νέοι Τομεάρχες και οι Γραμματείες τους

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους τομείς του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινωθεί οι γραμματείς Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής και Οργανωτικού Αναστασία Χατζηδάκη.

 

Με Αρναούτογλου, Κατερινόπουλο και Λάσπα

Μεταξύ των νέων τομεαρχών ξεχωρίζει το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος αναλαμβάνει τον τομέα Τουρισμού – έχει διατελέσει και υπουργός Τουρισμού στο παρελθόν – του μετεωρολόγου Σάκης Αρναούτογλου, που τίθεται επικεφαλής του τομέα Πολιτικής Προστασίας, του γνωστού πρώην αστυνομικού, Θανάση Κατερινόπουλου, που αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της παρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα, η οποία αναλαμβάνει τον τομέα Εθελοντισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος, ενώ σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι Χάρης Δούκας, Ηλίας Κικίλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Μανώλης Βελεγράκης, Χρήστος Κακλαμάνης, Θανάσης Πετρόπουλος και οι πρωην υπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος και Γιώργος Πεταλωτής αναλαμβάνουν το βάρος καίριων τομέων όπως η ενέργεια, η οικονομία, η εργασία και κοινωνική ασφάλιση, η αγροτική ανάπτυξη, οι θεσμοί και η Δικαιοσύνη.

Πρώτη φορά τομέας Προστασίας των Δανειοληπτών

Για πρώτη φορά συγκροτείται τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών, προκειμένου να υπογραμμιστεί η έμφαση που δίνει στο θέμα το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να τονιστεί η πολιτική διαφορά με τη ΝΔ, όπου τον εν λόγω τομέα κρατά ο υιός Πάτσης.

Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα έχουν ο Δημήτρης Σπυράκος, εκ των συντακτών του νόμου του 2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθώς και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος που θεωρείται ειδήμων.

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από την δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov, που εισήγαγε το Κίνημα για την στελέχωση των τομέων.

Τα «βαριά» βιογραφικά

Στα «βαριά» βιογραφικά συγκαταλέγονται ο Γιώργος Παλαιοδήμος με θητεία στον ESM, o Αλέξανδρος Ραγκούσης, με διεθνή εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Κωνσταντίνος Τσάνης, εμπειρογνώμονας ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ουάσγκτον και άλλοι.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τομείς Εξωτερικών, Αυτοδιοίκησης και Απόδημου Ελληνισμού – τομείς, στους οποίους δίνει μεγάλη σημασία η Χαριλάου Τρικούπη.

Generated by Feedzy