Απομακρύνεται από το Λυκαβηττό ο ιερέας Δημήτρης Λουπασάκης

Τέλος στα «θαύματα» του ιερέα Δημήτρη Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους στο Λυκαβηττό βάζει η Ιερά Σύνοδος, σε μια υπόθεση που εξελίχθηκε σε σίριαλ και προκάλεσε τριγμούς στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει έγγραφο στον παπά Δημήτρη με το οποίο του ζητά να εγκαταλείψει το εκκλησάκι του Λυκαβηττού και το ποίμνιό του.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι επόμενες ημέρες ο παπά Δημήτρης θα πρέπει να επιστρέψει στην ενορία του, στου Ζωγράφου και στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Παραμένει άγνωστη η στάση που θα κρατήσει ο ιερέας Δημήτρης Λουπασάκης και αν θα σεβαστεί αυτή την απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο καιρό πριν, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος του είχε ζητήσει να πάει στα Μεσόγεια, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με προηγούμενη απόφαση είχε απαγορευτεί στον παπά Δημήτρη να κάνει λειτουργίες, κηρύγματα και τελετές στο ναό των Αγίων Ισιδώρων.

Την ίδια ώρα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προσπαθούν να προβλέψουν τον τρόπο που θα αντιδράσει το ποίμνιο του παπά Δημήτρη, το οποίο τον χαρακτήριζε «άγιο» και υποστήριζε ότι δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από το εκκλησάκι του Λυκαβηττού.

Generated by Feedzy