Κίνα: Γυναίκα γέννησε όρθια στο δρόμο έξω από το μαιευτήριο

Τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Κίνα να γεννάει όρθια στην μέση του δρόμου, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan.

Η γυναίκα, σύμφωνα με χρήστες του Twitter, αναγκάστηκε να γεννήσει στη μέση του δρόμου, γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κοροναϊό, ώστε να έχει την αρνητική αναφορά που χρειάζεται για να μπει στο μαιευτήριο.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Τσιανγκ Ζεμίν

Βίντεο σοκ

Στο βίντεο φαίνεται,  η γυναίκα να φέρνει το παιδάκι της στον κόσμο, ενώ είναι όρθια στο πεζοδρόμιο. Γύρω της έχουν μαζευτεί πολίτες, που την βοηθούν να γεννήσει.

Graphic Warning:
Chinese Woman Forced into Labor standing in front of Gulan People’s Hospital in Gulan County, Luzhou City, Sichuan Province, because she didn’t have a Covid Test report to gain entry.
So very sad & inhumane how they’re treated.. pic.twitter.com/nXEf30B5ea

— rip_cord (@the_4_gotten) November 29, 2022

Η πολιτική μηδενικής covid και οι διαδηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας επιμένει στην πολιτική «μηδενικής COVID» εφαρμόζοντας συνεχώς σκληρά περιοριστικά μέτρα, με τους πολίτες εδώ και μέρες να πραγματοποιούν μεγάλες διαδηλώσεις.

Χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκαν νέες διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια, στην Γκουάνγκτζου, πόλη 19 εκατ. κατοίκων.

Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που φόραγαν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και κράταγαν ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους για να μη τους χτυπήσουν αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους, όπως δείχνουν πλάνα που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο βίντεο, εικονίζονται συλληφθέντες με χειροπέδες.

Reports are this is Chinese army. To suppress the protesters in Guangzhou. pic.twitter.com/aoBmkPc5i8

— 𝚁𝙰𝙶𝙴 𝙰𝙶𝙰𝙸𝙽𝚂𝚃 𝚃𝙷𝙴 𝚅𝙰𝙲𝙲𝙸𝙽𝙴 (@72powpow) November 29, 2022

Generated by Feedzy