Ερχεται βουτιά του Bitcoin έως τα 10.000 δολάρια

Περαιτέρω «βύθιση» της αγοράς κρυπτονομισμάτων αναμένει ο βετεράνος «γκουρού» των επενδύσεων Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος τόνισε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 10.000 δολάρια, μια βουτιά πάνω από 40% σε σύγκριση με τις τρέχουσες τιμές.

Μιλώντας στο CNBC, ο συνιδριτής της Mobius Capital Partners, ο οποίος είχε προβλέψει την πτώση του Bitcoin στα 20.000 δολάρια, τόνισε ότι «δεν απέχει πολύ» από τα 10.000 δολάρια, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί το 2023.

 

Ο Μαρκ Μόμπιους

Υπαίτιος η Fed

Ως αίτιο για αυτή τη βουτιά, ο Μόμπιους «έδειξε» την αύξηση των επιτοκίων και τη γενικότερη αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. «Με υψηλότερα επιτόκια, η κατοχή και η αγορά Bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων γίνεται λιγότερο ελκυστική», πρόσθεσε.

«Φυσικά έχει υπάρξει ένας αριθμός προσφορών με επιτόκια 5% ή υψηλότερα για καταθέσεις κρυπτογράφησης, αλλά πολλές από αυτές τις εταιρείες που προσφέρουν τέτοια επιτόκια έχουν καταρρεύσει εν μέρει, με συνυπευθυνότητα της  FTX. Έτσι, καθώς αυτές οι απώλειες αυξάνονται, οι άνθρωποι φοβούνται να κρατήσουν τα Crypto» ανέφερε ο μεγαλοεπενδυτής.

Εξαφανίστηκαν 1,3 τρισ. δολάρια

Σύμφωνα με το CNBC, εάν τα «μαύρα σύννεφα» καθίσουν πάνω από τα κρυπτονομίσματα και η πρόβλεψη του Μόμπιους βγει αληθινή, η αγορά θα έχει να διαχειριστεί μέσα σε λίγους μήνες ακόμη έναν βραχνά. Αξίζει να σσημειωθεί πως πάνω από 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν κάνει φτερά από την αγορά των Crypto μόνο τη φετινή χρονιά.

Generated by Feedzy