Ανδρουλάκης: Κοινωνική αναγκαιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ

Στην ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας Καλυβίων.

Ο κ. Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι κοινωνική αναγκαιότητα στη χώρα μας προσθέτοντας όμως ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει άλλες προτεραιότητες. Όπως είδαμε με τον πρόσφατο νόμο, η υπονόμευση του ΕΣΥ συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της».

Τόνισε ακόμη ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να ενισχυθεί και υποστήριξε ότι χρειάζονται νέα κίνητρα στους υγειονομικούς, στους γιατρούς, νέες ειδικότητες και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε «να στηρίξουμε αυτόν το βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους, όπως κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Διαβάστε επίσης: Νίκος Ανδρουλάκης: «Ισχυρή εντολή για να υπάρχει μια δύναμη πραγματικής ελπίδας»

Ιδιαίτερα εδώ στην Ανατολική Αττική, πρόσθεσε,  «είναι απαράδεκτο μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα. Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση εάν δε δούμε την πραγματικότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από την Ελλάδα κατατάσσονται μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία. Όλα αυτά δείχνουν τί πρέπει να κάνει κυβέρνηση, όμως οι ιδεοληψίες και η στήριξη του ιδιωτικού τομέα δεν της το επιτρέπουν».

Generated by Feedzy