Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν διαψεύδει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

«Είναι ίσως σπάνιο, αλλά συμφωνούμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απολύτως ότι είναι άκρως επιζήμιο να μην εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου για τις υποκλοπές.

Επιζήμιο και εγκληματικό

«Και ακόμη πιο επιζήμιο, σχεδόν εγκληματικό για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να παρακολουθούνται οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο πρωθυπουργός μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει με απόλυτη και κατηγορηματική διάψευση ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους αρχηγούς του Στρατεύματος».

Διαβάστε επίσης : Οικονόμου κατά Τσίπρα για υποκλοπές: Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο της

«Όπως επί πέντε εβδομάδες κρύβεται και αρνείται να εμφανιστεί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τα ψέματα και οι υπεκφυγές, όμως, τελειώνουν», κατέληξε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Η επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα

Είχε προηγηθεί από τον Γιάννη Οικονόμουεπίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπραστη σκιά των δηλώσεων του μετά την επίσκεψη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί τον ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας.

«Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ό,τι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο» τόνισε ο κ. Οικονόμου για να προσθέσει.

Εθνικά επιζήμιος υπαινιγμός

«Η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διελευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες. Καλοσωρίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα τόνισε πως «είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας».

Σε διακινδύνευση η εθνική μας ασφάλεια

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας αφού επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο,  εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Generated by Feedzy