Γαλλία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι – Κατέληξε τραυματίας

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί στο Παρίσι από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα το πρωί της Παρασκευής.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης είχε ως στόχο ένα κουρδικό κοινοτικό κέντρο και ένα εστιατόριο και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα εξετάσουν ένα πιθανό ρατσιστικό κίνητρο, σύμφωνα με το BBC.

Συναγερμός στο Παρίσι μετά από πυροβολισμούς – Δύο νεκροί

Ένας ύποπτος ηλικίας 69 ετών συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ήταν γνωστός στις αρχές.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή στο Στρασβούργο-Σεν Ντενί στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Απόπειρα δολοφονίας μεταναστών

Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κίνητρο για τους πυροβολισμούς, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι Γάλλος υπήκοος, γνωστός στην αστυνομία για δύο απόπειρες δολοφονίας σε καταυλισμό μεταναστών στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια επίθεσης με σπαθί.

Η δήμαρχος δήλωσε ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και ότι τρία μέρη δέχθηκαν πυρά: το κέντρο της κουρδικής κοινότητας, ένα εστιατόριο και ένα κομμωτήριο. Δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο κομμωτήριο.

«Είδαμε έναν ηλικιωμένο λευκό άνδρα να μπαίνει μέσα και στη συνέχεια να αρχίζει να πυροβολεί στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, στη συνέχεια πήγε στο κομμωτήριο δίπλα», δήλωσε στο AFP ένας μάρτυρας.

Generated by Feedzy