Δημητρακόπουλος: Νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Σε ένα μήνα που θα λήξει το χρονικό διάστημα της προφυλάκισής της, η Εύα Καϊλή θα καταθέσει νέο αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκισή της σύμφωνα με το δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος εξήγησε ότι η ευρωβουλευτής δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί για ένα μήνα η προφυλάκισή της «για νομικούς λόγους».

Η Εύα Καϊλή κρατείται στις φυλακές του Χάρεν για έναν ακόμη μήνα όπως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, σχετικά με την εμπλοκή της στο Qatargate. Την Εύα Καϊλή επισκέφθηκε σήμερα στις φυλακές ο πατέρας της.

Κατά την είσοδο του στις φυλακές, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι «Η Εύα Καϊλή ζει μια καταστροφή». Συνέχισε λέγοντας ότι «Η κυρία Καϊλή είναι εντελώς μόνη μέσα στις φυλακές, δυστυχώς και το 22 μηνών παιδί της είναι κι αυτό μόνο του».

 «Δεν υπάρχει κανείς δίπλα της»

« Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς δίπλα της, η Εύα Καϊλή αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή, παρακαλώ σεβαστείτε το» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος. Ο γνωστός δικηγόρος εξήγησε πως η ευρωβουλευτής δεν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης να συνεχιστεί για ένα μήνα η προφυλάκιση της «για νομικούς λόγους».

Επιβεβαίωσε πως θα κατατεθεί νέο αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκιση, που θα επανεξεταστεί μετά την λήξη του χρονικού διαστήματος της προφυλάκισης της.

Κίνδυνος απαγωγής

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της ανάκρισης, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι, ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να έχει λάβει ήδη την απόφασή του, ενώ όπως υποστήριξε ο Βέλγος εισαγγελέας δέχεται πιέσεις από τον Τύπο και το πολιτικό περιβάλλον της ΕΕ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος η πλευρά της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την αποφυλάκισή της με βραχιολάκι, ενώ πρότεινε την παρακολούθηση του κινητού της τηλεφώνου και να έχει επαφή μόνο με το παιδί της.

Την αντίθετη άποψη, εξέφρασε ο Βέλγος εισαγγελέας, ο οποίος έθεσε μάλιστα ζήτημα «απαγωγής» της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ.

Όπως είπε ο εισαγγελέας υπάρχει κίνδυνος «οι μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ», με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να απαντά ότι «υπάρχει κίνδυνος να κίνδυνος να στείλουν οι Καταριανοί στρατεύματα για να καταλάβουν τις Βρυξέλλες και να μπορέσουν να απαγάγουν την κυρία Καϊλή».

Generated by Feedzy