Κατά της έκδοσης προσφεύγουν οι συνήγοροι της συζύγου του Παντσέρι

Μετά την ανάκριση της, η σύζυγος του Αντόνιο Παντσέρι, κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκδοθεί στις βελγικές αρχές. Κατόπιν τούτου, οι συνήγοροι υπεράσπισης της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, προσέφυγαν κατά της απόφασης έκδοσης της, στο Βέλγιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από το δικαστήριο της Μπρέσια, την περασμένη Δευτέρα. Σε ο,τι αφορά την κόρη του Παντσέρι, Σίλβια, το δικαστήριο της Μπρέσια έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης: πριν από την όποια απόφαση, θα επαληθευθεί αν υφίστανται συνθήκες «υπερπληθυσμού», στις βελγικές φυλακές. Οι δύο γυναίκες, προς το παρόν, βρίσκονται σε κάτ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία.

Βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά σε σπίτι του Παντσέρι

Υπενθυμίζεται ότι σε σπίτι του Παντσέρι έξω από το Μιλάνο βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης είναι ότι δεν πρόκειται για σημαντικό ποσό, αν λάβει κανείς υπόψη το ύψος των εισοδημάτων της οικογένειας.

Η στάση των ιταλικών αρχών, πάντως, είχε γίνει σαφής αμέσως μετά την εισαγγελική επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου. Ήδη κατά την επικύρωση της σύλληψης της κόρης και της συζύγου του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο αρμόδιος δικαστικός είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχαν ουσιαστικά εμπόδια ως προς την έκδοσή τους. Υπάρχει, δηλαδή, βούληση για πλήρη συνεργασία με τις βελγικές αρχές.

Τέλος, αναμένονται τα αποτελέσματα από τις έρευνες που διεξάγονται σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ιταλία, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν στον Παντσέρι, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον Λούκα Βιζεντίνι, πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Το μόνο που έχει διαρρεύσει σχετικά έως τώρα είναι ότι πρόκειται για σοβαρά ποσά, με εμβάσματα που μπορεί να μην προέρχονται μόνο από την Ευρώπη.

Η συμφωνία

Ο Παντσέρι ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να ελαφρύνει τη θέση του, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι υπήρξε συμφωνία βάσει της οποίας κινήθηκε η ομάδα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος με νυν και πρώην ευρωβουλευτές , η οποία όπως είπε, προέκυψε το 2019 όταν δεν επανεξελέγη ο ίδιος ευρωβουλευτής.

Γίνεται επίσης λόγος για το τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, ένα στοιχείο στο οποίο θα στηριχθεί ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Επίσης, η ιταλική εφημερίδα στο δημοσίευμά της αναφέρεται και σε ένα  έγγραφο – φωτιά  που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του Qatargate.

Στο έγγραφο, κατά το δημοσίευμα, γίνεται λόγος για μυστικούς πράκτορες που μπήκαν στο σπίτι του Παντσέρι και το έψαξαν ανοίγοντας από ντουλάπες μέχρι το μικρό χρηματοκιβώτιο.

Generated by Feedzy