Ποια σειρά του Netflix θυμίζει το Qatargate; – Την απάντηση δίνει Ευρωπαίος Επίτροπος

Το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει ταρακουνήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θυμίζει την αστυνομική τηλεοπτική σειρά «Narcos», σύμφωνα με δήλωση του Πάολο Τζεντιλόνι. «Αυτό που είδαμε ήταν σκηνές αντάξιες του Netflix, του Narcos», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας  σε συνέντευξή του στο δημόσιο ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI.

Ακόμη, το χαρακτήρισε ως «επαίσχυντο» και επιβλαβές για τη φήμη των θεσμών της ΕΕ.  «Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, είναι ανάγκη να αφήσουμε τη βελγική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είναι ανάγκη να αντιδράσουμε ίσως με ακόμη πιο αποτελεσματικούς κανόνες διαφάνειας, ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε.

Εύα Καϊλή: Στις φυλακές του Χάρεν ο πατέρας της για να τη δει

Η πορεία των ερευνών

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βελγικές αρχές κατηγόρησαν τέσσερις ανθρώπους, που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι το Κατάρ, η χώρα που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους προσέφερε μετρητά και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Οι ύποπτοι είναι ο ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι και μέλος του προσωπικού του Ευρωκοινοβουλίου Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο ιταλός διευθυντής μη κυβερνητικής οργάνωσης Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνγκα.

Ερευνητές διεξήγαγαν έρευνες σε 19 κατοικίες και στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο διάστημα από τις 9 ως τις 12 Δεκεμβρίου. Πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε πως κατά τις έρευνες αυτές κατασχέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Generated by Feedzy