Έλον Μασκ: Ποιος θα είναι ο νέος CEO του Twitter

Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του από τη θέση του CEO της εταιρείας. O λόγος είναι ότι έκανε μία δημοσκόπηση, όπου 5 στους 10 χρήστες του γνωστού κοινωνικού δικτύου, θέλησαν να φύγει από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Κατόπιν τούτου, ο ίδιος είχε δηλώσει «Θα παραιτηθώ από CEO μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα τρέχω απλά τις ομάδες του software και των servers».

Όμως το ερώτημα παραμένει: Ποιος μπορεί να αναλάβει το γνωστό κοινωνικό δίκτυο. Το Quartz συγκέντρωσε μερικές προτάσεις.

Πρώτο σενάριο: Ο Μασκ επιλέγει τον υποψήφιο εκτός της εταιρείας

Αν επιλέξει πρόσωπο εκτός εταιρείας, οι επιλογές είναι άπειρες. Ερώτημα παραμένει αν ο εκλεκτός θα δεχτεί να δουλέψει υπό τον Μασκ. Πιθανά ονόματα θα μπορούσαν να είναι η Sheryl Sandberg (πρώην Νο2 της Meta), ο Stewart Butterfield (συνιδρυτής των Flickr και Slack που αποχωρεί από το τιμόνι της δεύτερης τον Ιανουάριο), ο Hamish McKenzie (συνιδρυτής της Substack που είχε δημοσιεύσει βιβλίο για τον Musk και την Tesla το 2018), ο Larry Ellison (συνιδρυτής της Oracle που συμμετείχε με 1 δισ. δολάρια στην προσφορά του Musk για την εξαγορά του Twitter) και ο Alexis Ohanian (συνιδρυτής του Reddit και venture capitalist).

Άλλα ονόματα μάνατζερ που θα μπορούσαν να πέσουν στο τραπέζι είναι του Richard Branson (ιδρυτή της Virgin Group), John Legere (πρώην CEO της T-Mobile, ο οποίος έχει προσφερθεί για τη θέση), η Katherine Maher (πρώην επικεφαλής της Wikimedia), η Maryana Iskander (νυν επικεφαλής της Wikimedia), ο Mathias Dopfner (CEO της Axel Springer), ο Steve Huffman (συνιδρυτής και CEO της Reddit), o Eric Schmidt (πρώην CEO της Google), ο Eddy Cue (υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple), ο Sean Parker (συνιδρυτής του Napster και πρώην πρόεδρος του Facebook), ο Adam D’Angelo (CEO της Quora) ο Jay Adelson (συνιδρυτής της Digg), ο Tim Stokely (συνιδρυτής της OnlyFans), ο Marc Benioff (CEO της Salesforce) και ο entrepreneur Mark Cuban.

Πιθανό όνομα θα μπορούσε να είναι επίσης η Ελληνοαυστραλή Vanessa Pappas, που είναι COO του TikTok.

Δεύτερο σενάριο – Ο Μασκ επιλέγει έναν εκ των συμβούλων του

Ο δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον εκ των συμβούλων του. Πιθανό όνομα είναι ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής της Silicon Valley, Jason Calacanis και ο David Sacks, που ήδη έχουν τον ρόλο του συμβούλου στο Twitter.

Στο τραπέζι θα μπορούσε επίσης να πέσει το όνομα του Billy Markus, δημιουργού του dogecoin. Αλλά και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο Musk έδωσε τα λεγόμενα Twitter Files, όπως οι Bari Weiss και Matt Taibbi. Ακόμη, ένα πιθανό όνομα είναι ο Sriram Krishnan, που έχει εργαστεί στις Snap, Facebook και Microsoft και ήδη είναι σύμβουλος στο Twitter.

Τρίτο σενάριο – Ο Μασκ επιλέγει κάποιον μέσα από το Twitter

Βέβαια, μία καλή ιδέα είναι ο ιδρυτής της Tesla να δώσει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε κάποιον που έχει εμπειρία στη διοίκηση του Twitter.  Θα μπορούσε να είναι ο συνιδρυτής και πρώην CEO Jack Dorsey, o οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Musk. Όμως είναι αμφίβολο ότι θα επέστρεφε για μία τρίτη θητεία ως CEO.

Ακόμη, σε αυτήν την περίπτωση, ακούγεται ο Bret Taylor, πρώην πρόεδρος του δ.σ. του Twitter και co-CEO της Salesforce. Αλλά και οι συνιδρυτές του Twitter Evan Williams και Biz Stone, η πρώην επικεφαλής πωλήσεων Sarah Personette και η πρώην διευθύντρια προσωπικού Leslie Berland.

Το απίθανο σενάριο

Σύμφωνα με το Quartz, στα πιο απίθανα ονόματα είναι διάφοροι μάνατζερ που έχουν εμπλοκή σε απάτες ή έχουν χάσει το επίπεδο τους. Αυτά τα ονόματα είναι  οι Adam Neumann, Sam Bankman-Fried, Elizabeth Holmes, Travis Kalanick, Martin Shkreli και Anna Delvey.

Και πολιτικοί που έχουν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως οι Peter Meijer, Justin Amash, Beto O’Rourke, Dr. Oz, Blake Masters, Jared Kushner, Ivanka Trump και Herschel Walker. Βέβαια, υπάρχει και ο Snoop Dogg, που προσφέρθηκε να αναλάβει τη θέση, παίρνοντας 81% θετικές απαντήσεις στο Twitter. Κάποιοι πρότειναν ακόμα και τον πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle ή την πρώην ηθοποιό και ιδρύτρια της Goop, Gwyneth Paltrow.

Generated by Feedzy