Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η πατρίδα μας περιμένει την ελευθερία της

Χωρίς εκπλήξεις εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.  «Η πατρίδα μας περιμένει την ελευθερία της», ανέφερε στην πρώτη δήλωση μετά την εκλογή του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος.

Συνέχισε δε λέγοντας «Ευχαριστώ πρώτα τον Θεό που επέτρεψε τη σημερινή εκλογή, ευχαριστώ και τους Αγίους συνοδικούς που με τίμησαν με τη ψήφο τους, ευχαριστώ και τον λαό που με έστειλε στο Τριπρόσωπο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.»

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

«Θα προσπαθήσω να μην φανώ κατώτερος αυτών»

«Η τόση μεγάλη ιστορία της Εκκλησίας μας, 2000 χρόνια, με τους τόσους αγώνες της για να κρατηθεί ο τόπος χριστιανικός και ελληνικός, κάνουν τα πόδια μου να λυγίζουν. Και οι τόσοι μεγάλοι προκάτοχοι μου, που με τους πολλούς αγώνες τους διατήρησαν το φρόνημα και επεδίωξαν ώστε να κρατηθεί ο λαός ώστε να επιδιωχθεί σε κάποια στιγμή η απελευθέρωση του, μου δίνουν τη συναίσθηση του καθήκοντος μου», ανέφερε ο Γεώργιος στη δήλωσή του.

«Εκείνο το οποίο θα ήθελα σήμερα να πω, είναι ότι θα προσπαθήσω να μην φανώ κατώτερος αυτών. Η πατρίδα μας περιμένει την ελευθερία της και ο λαός περιμένει να ενσκήψουμε στα πολλά του προβλήματα, πολλά από τα οποία προέρχονται από την εισβολή και την κατοχή.

Ευχαριστώ και όλους εσάς που με τη βοήθεια σας, κρατήθηκε ένα ήπιο κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και νομίζω από σήμερα, κάποιοι οι οποίοι είχαν σαν ασχολία τους να περιφέρονται από μέσο σε μέσο και να εκθέτουν και την Εκκλησία και τους εαυτούς τους, θα σταματήσουν. Θα κρατηθεί όπως κρατήθηκε γενικά το καλό κλίμα στην Εκκλησία μας. Καλά Χριστούγεννα σε όλους», καταλήγει η δήλωση του νέου Αρχιεπισκόπου.

Με την εκλογή του Γεωργίου κλείνει οριστικά το θέμα της αντιπαράθεσης για το θέμα της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, καθώς ο νέος Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σταθερά στην πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο αριθμός των Μητροπολιτών που στήριζαν τις θέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας συρρικνώθηκε και εκ των πραγμάτων το θέμα της Ουκρανίας δεν μπορεί να επανέλθει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της κυπριακής Εκκλησίας.

Generated by Feedzy