Αστυνομικός έσωσε γυναίκα που πνιγόταν ενώ έτρωγε – Τι είπε ο ίδιος

Aναστάτωση επικράτησε προχθές το απόγευμα σε γνωστό εστιατόριο στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, καθώς γυναίκα 48 ετών “πνίγηκε” από κομμάτι φαγητού και έχασε τις αισθήσεις της.

Αμέσως έσπευσε κοντά της αστυνομικός σε υπηρεσία και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ εν συνεχεία ήλθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Κρήτη: Το τελευταίο αντίο στην 30χρονη που πνίγηκε ενώ έτρωγε με τους φίλους της

Τι συνέβη

Η γυναίκα ενώ έτρωγε, έχασε τις αισθήσεις της, καθώς κομμάτι από κρέας της έφραξε τον λαιμό. Ο κόσμος κάλεσε σε βοήθεια, και ένας αστυνομικός της Τροχαίας που βρισκόταν σε υπηρεσία στο σημείο, έσπευσε, σύμφωνα με τo kozan.gr.

Ο αστυνομικός, με ψυχραιμία κι αξιοποιώντας τις γνώσεις που έλαβε προσφάτως σε σχετικό σεμινάριο από το ΕΚΑΒ κατάφερε να απομακρύνει το ξένο σώμα (τροφή) και να επαναφέρει την αναπνοή της σε κανονική κατάσταση.

Τι λέει ο αστυνομικός

Εικόνα από kozan.gr

«Κόσμος καλούσε σε βοήθεια έξω από γνωστό εστιατόριο… έσπευσα στο σημείο… ήταν μια γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της, καθώς κομμάτι από κρέας της έφραξε τον λαιμό. Ένας νεαρός του μαγαζιού προσπαθούσε να την επαναφέρει… έτρεξα δίπλα του και κατάφερα να την κάνω να αναπνεύσει ξανά”, περιγράφει ο Αστυνομικός, κ Θωμάς Δέδες μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ό,τι γνωρίζει ο καθένας μπορεί να σώσει μια ζωή ανά πάσα ώρα και στιγμή, λέει ο κ Δέδες. “Πριν από 10 ημέρες είχε έρθει το ΕΚΑΒ στην Αστυνομία Κοζάνης και μας έκανε σεμινάριο για πρώτες βοήθειες… που αποδείχτηκε σωτήριο».

Generated by Feedzy