Αυτή είναι η πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο

Πόσα χρήματα θα δίνατε για να φάτε μια μπριζόλα; 10-15 ευρώ; Ή μήπως θα φτάνατε και έως… 300 ευρώ για ένα καλό κομμάτι rib eye;

Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει μπριζόλα που κοστίζει… 3.000 ευρώ; Θα μας πιστεύατε;

Πού θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Έλληνες

 

Η πιο ακριβή μπριζόλα στον κόσμο

Κι όμως. Το έχει κάνει πραγματικότητα ένας κρεοπώλης στη Γαλλία, ο οποίος έχει γίνει διάσημος επειδή «προκαλεί χειμερία νάρκη» στο κρέας.

Ο λόγος για τον Αλεξάντρε Πολμαρντ, ο οποίος χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που επινόησε ο πατέρας και ο παππούς του, φυσάει αέρα πάνω από τις μπριζόλες που κόβει και στη συνέχεια τις βάζει σε ψυγείο όπου η θερμοκρασία είναι -42,7 βαθμούς Κελσίου. Οι μπριζόλες μένουν εκεί για 15 χρόνια.

Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος; Μια μπριζόλα που μόλις και μετά βίας χρειάζεται ένα μαχαίρι για να την κόψεις, σύμφωνα με τον σεφ Φαμπρις Βουλίν, πρώην διευθυντή του Caprice στο Χονγκ Κονγκ (ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια στα οποία ο Πολμαρντ θα πουλήσει τις πολύτιμες vintage μπριζόλες του).

Το CNN συνάντησε τον Πολμαρντ το 2017, στη φάρμα του όπου τα βοοειδή βόσκουν ελεύθερα.

«Εδώ (οι αγελάδες) βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν σε δάση και πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να επιλέξουν να επισκεφθούν σε περίπτωση που βρέξει ή χιονίσει. Είναι πραγματικά καταλύματα πέντε αστέρων» είχε αναφέρει.

Η τεράστια λίστα αναμονής

Άλλωστε η τιμή του το αποδεικνύει. Στη συνέντευξη που είχε δώσει το 2017, ο Πολμαρντ είχε αναφέρει πως μια μπριζόλα που βρίσκεται στην κατάψυξη από το 2000 κοστίζει 3.100 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει λίστα αναμονής μηνών προκειμένου κάποιος να αποκτήσει μία τέτοια μπριζόλα.

Αν βρίσκεστε στη Γαλλία, μπορείτε να δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο του οίκου Πολμαρντ. Διαφορετικά, επισκεφθείτε την boucherie του (κρεοπωλείο) στη γειτονιά Saint-Germain για το πολύτιμο κρέας.

Για όποιον αποθαρρύνεται από την ιδέα να φάει μια μπριζόλα ηλικίας 15 ετών, ο Πολμαρντ διαθέτει άφθονο κρέας που έχει ωριμάσει από 28 έως 56 ημέρες.

Generated by Feedzy