Πολιτικό μήνυμα καταπέλτης κατά του Ιράν – Μοντέλο εμφανίστηκε με φόρεμα – θηλιά

Θέλοντας να περάσει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα, η Μαλάνγκα Τζαμπέρι εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Καννών φορώντας μία μαύρη τουαλέτα της οποίας ο λαιμός έμοιαζε με θηλιά.

Το μοντέλο ιρανικής καταγωγής σε μία προσπάθειά της να στρέψει την προσοχή του κόσμου στις φρικτές δημόσιες -και μη- εκτελέσεις που γίνονται στην ισλαμική χώρα, επέλεξε να φορέσει το συγκεκριμένο φόρεμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το πολιτικό μήνυμα που έστειλε Ιρανή στο Φεστιβάλ των Καννών

Δείχνοντας αλληλεγγύη στο λαό του Ιράν ενάντια στο φρικτό κύμα εκτελέσεων, η Μαλάνγκα Τζαμπέρι περπάτησε στο κόκκινο χαλί του διεθνούς φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών φορώντας ένα φόρεμα που τράβηξε την προσοχή του κοινού.

Η Μαλάνγκα Τζαμπέρι επέλεξε για την εμφάνισή της ένα μαύρο bodycon φόρεμα το οποίο στερεωνόταν στο λαιμό με ένα χρυσό σκοινί σε σχήμα θηλιάς.

Το μοντέλο μοιράστηκε μάλιστα ένα βίντεο με την ίδια να φοράει το φόρεμα και ένα μήνυμα που έγραφε: «Σταματήστε τις εκτελέσεις».

«Αφιερωμένο στο λαό του Ιράν. #76thcannesfilmfestival. Το φόρεμά μου είναι σχεδιασμένο από το @jilaatelier. Σας ευχαριστώ που κάνατε το όραμά μας πραγματικότητα και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μάνατζέρ μου Myhanh @mahlaghamanagement που έκανε όλα αυτά δυνατά. #StopExecutionsInIran.» έγραψε συγκεκριμένα.

Μεσαιωνικές εκτελέσεις στο Ιράν

Δύο μέρες πριν το Φεστιβάλ των Καννών, στις 25/5, οι ιρανικές αρχές προχώρησαν στη «μεσαιωνική» εκτέλεση ενός άνδρα, μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων καθώς ο ίδιος είχε κριθεί ένοχος για «διαφθορά επί της γης», το σοβαρότερο αδίκημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Εκτελέστηκε στο Μαραγέχ, μια πόλη του βορειοδυτικού Ιράν.

Τα πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιρανικούς ενημερωτικούς ιστότοπους δείχνουν ένα πλήθος το οποίο έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκτέλεση. Οι αρχές κρατούν σε απόσταση το πλήθος, πίσω από μια ταινία ασφαλείας, ενώ οι εισαγγελείς απευθύνονται στους δημοσιογράφους.

Ο κατάδικος έχει δεμένα τα μάτια και στέκεται ανάμεσα σε δύο δήμιους με κουκούλες. Σε μια άλλη φωτογραφία εικονίζεται όρθιος πάνω σε μια καρέκλα, με μια θηλιά περασμένη στον λαιμό του. Στην αμέσως επόμενη, το πτώμα του κρέμεται από το σχοινί.

Η στιγμή του θανάτου του δεν υπάρχει στα πλάνα. Ήδη εντός του 2023 έχουν εκτελεστεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Iranian-born model Mahlagha Jaberi arrived to Cannes Film Festival wearing a dress that resembled a noose – to draw attention to awful executions taking place in Iran.

More than 200 people were executed in Iran this year alone.

Another brave woman. Maybe if women were the… pic.twitter.com/K3znZya8o0

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 28, 2023

Με το φόρεμα που είχε την υπογραφή της σχεδιάστριας Τζίλα Σάμπερ, η Μαλάγκα ήθελε ξεκάθαρα να στρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο κύμα εκτελέσεων στο Ιράν, όπου με το βάναυσο αυτό τρόπο το καθεστώς των μουλάδων θέλει να καταπολεμήσει τους επικριτές της κυβέρνησης και τους διαδηλωτές.

Iranian-born model Mahlagha Jaberi arrived to Cannes Film Festival wearing a dress that resembled a noose – to draw attention to awful executions taking place in Iran.
More than 200 people were executed in Iran this year alone.@MahlaghaJaberi #MahsaAmini pic.twitter.com/1tFDc5k3ki

— Méziane Hammadi (@MezianeHammadi) May 28, 2023

Generated by Feedzy